12 Aralık 2013 Perşembe

50 yılda 16 bin mezun veren okul

Ülkenin her tarafında Polatlı Liseli birine rastlarsınız

Eski adıyla Polatlı Lisesi, yeni adıyla Peyami Safa Anadolu Lisesi 50 yılı aşkın geçmişinde 16 bin dolayında mezun vermiş. Türkiye’de üç yıl üst üste Ankara Hukuk Fakültesi’ne öğrenci gönderen tek ilçe lisesi olma özelliğini taşıyor. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu mezunlar ise Türkiye’nin ve dünyanın değişik bölgelerinde görev yapıyorlar.

Okul Müdürü Yücel 3. Karakaya, Peyami Safa Anadolu Lisesi ismini aldıktan sonra okulda bu yazara olan ilginin arttığını belirtiyor. Peyami Safa kitaplarına yoğun ilginin oluştuğunu söyleyen 3. Karakaya, SİT alanı olan Beştepe’ye bitişik olmasından dolayı bina ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşadıklarını vurguladı.

Her dört Polatlılı’dan birinin mezun olduğu eski adıyla Polatlı Lisesi, yeni adıyla Peyami Safa Anadolu Lisesi Müdürü Yücel 3. Karakaya, okulun tarihi bilgilerini paylaştı. 1951 – 52 döneminde orta okul olarak başlayan eğitimin, 1967 yılında Lise’ye dönüştürüldüğünü söyledi. Polatlı’nın en eski okullarından birisi olma özelliğini taşıyan Polatlı Lisesi, yeni uygulama ile bundan böyle Peyami Safa Anadolu Lisesi olarak eğitime devam edecek.
EN ÇOK ÖĞRENCİ BU OKULDAYDI
Okul Müdürü 3. Karakaya, 1994-1995 eğitim eğretim yılında bünyesinde yabancı dil ağırlıklı bölüm açıldığını, bu yıllarda öğrenci sayısının 2500 - 3000’lere ulaştığını hatırlattı.  Polatlı’nın nüfusu arttıkça, öğrenci sayısının da arttığını ifade eden Yücel 3. Karakaya, “2003 - 2004 Eğitim Öğretim yılında ilçede Atatürk Lisesi’nin, 2008-2009 yılında Duatepe Lisesi’nin açılması ile okulun öğrenci sayısı azalmıştır. Okul 24/06/ 2013 tarihinde Anadolu Lisesi statüsü almış ve adı Peyami Safa Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Bugün 40 derslik ile eğitim öğretim yapılan Polatlı Lisesi 1 müdür,  2 müdür yardımcısı, 43 kadrolu, 11 ücretli öğretmen, 2 memur, 2 hizmetli ve 1085 öğrenci ile eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir” dedi.
ÇOK SAYIDA MEZUNU ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA GÖREV YAPIYOR
Polatlı Peyami Safa Anadolu Lisesi’nden mezun olanların toplamda 16 bin dolayında olduğunu, Türkiye’nin her alanında görev yapan çok sayıda kişinin bu okuldan mezun olduğunu söyledi. Okul Müdürü, Tıp, Mühendislik, Politika, Bürokrasi, İş Dünyası ve daha bir çok alanda çalışan çok sayıda insanın Polatlı Lisesi’nden mezun olduğunu vurguladı.  Okul Müdürü 3. Karakaya, “Şu anda tekli normal eğitim veren okulumuzda 250 Anadolu Lisesi öğrencisi olmak üzere toplamda 1059 öğrenci öğrenim görüyor. Türkiye’deki ilçeler arasında tam üç yıl üst üste Ankara Hukuk Fakültesi’ne  öğrenci gönderen tek lise. Her yıl üniversiteye yüzde 50 öğrenci yerleştirmeye devam ediyoruz” dedi.
MESLEK KAYGISI UZMANLIĞI GEÇİYOR
Öğrencilerin okul başarısında herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Karakaya, “Fakat öğrencilerin eğilimleri  en olursa olsun onlar  okulu bitirir bitirmez  meslek hayatına atılmak istiyor. Yüksek öğrenimi hedeflemediklerinden dolayı mühendislik ve hukuk tercih etmiyorlar genel olarak” dedi.
Okul Müdürü Yücel 3. Karakaya buna ilişkin ayrıca, “Geçen yıl okul birincimiz hukuk yazmaya puanı elverişli olduğu halde kısa yoldan  meslek sahibi olmak için sosyal hizmetler bölümünü tercih etti. Polatlı Lisesi öğrencileri okula adım atar atmaz iş hayatını düşünüyor. Üniversite sınavının birinci basamağına girip subaylığı ya da polisliği seçiyorlar. Öğrencilerimizde geçim derdi ve meslek kaygısı ön planda. Okuldan çıktığım zaman mesleğim hazır olsun istiyor.  Mühendisliği, hukuku seçmiyor… Sağlık sektörünü, Maliye,  askeri okullar, emniyet gibi meslekleri  tercih ediyor. Örneğin bu dönemde öğrenciler arasında okul öncesi öğretmenliği  ve psikolojik danışmanlık revaçta” dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder