7 Ocak 2014 Salı

Bir dönemde 157 nakil alıp veren okul!

40. yılında  ‘Kolej’ eğitimi iddiasıyla  işte Esentepe

 Esentepe Ortaokulu, 40. yılı aşkın geçmişinde  ‘bir dönemde 157 öğrenci nakil’ alıp veren ve en çok göç alan ve STK’lardan hiç burs almayan tek gecekondu okulu.

Esentepe  Ortaokulu 40 yılı aşgın geçmişinde  binlerce  ilkokul öğrencisini mezun vermiş. Ülkenin her yanından göç alan okul adeta Türkiye’nin sentezi gibi. Esentepe Mahallesi’nin   en önemli özelliği 80 vilayetten, ilçelerden, köylerden ilçemize göçen ailelerden oluşan bir gecekondu  bölgesi mahiyeti taşıması. Bir dönemde 157 nakil öğrenci veren Esentepe İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+ 4 Sistemiyle ortaokula dünüşüm sürecinde.

‘Kolej eğitimi’ gibi birebir eğitim verme iddiasıyla yola çıkan Esentepe Ortaokulu’nda; 400’varan kayıtlı öğrenci arasında evinde bilgisayarı olan ve dershaneye giden öğrenci sayısı sadece ‘5.’ Bu durum bu bölgenin sosyo-ekonomik durumunu açıkça ortaya koymakta. Öte yandan  resmi olmayan verilere  göre  Esentepe Mahallesi’nde  ikamet eden aileler arasında üniversite  mezunu  çok fazla  olmadığı  vurgulandı. Dolayısıyla öğrencinin sınıf içi ders başarısından ziyade sosyal aktivite ve davranışsal gelişimleri ön planda olması için gayret sarf edildiği söylendi.
BİR ÖĞRENCİ KAZANSAK VATAN KAZANIR

 Esentepe Ortaokul Müdürü Remzi Demir,  diğer okullarda ‘hobi ‘olan sportif ve kültürel faaliyetleri burada öğrencinin   hayata bakış açısında farkındalık oluşturmak için çok gerekli dedi. Çok yoksul öğrenci barındıran okulumuzda, yoksul öğrencinin  bu okulu ‘Yuvası’ gibi kabullenmesi ve farklı yaşam algılarını örneklemesi  ve  benimsemesi diye  belirtti. Esentepe Ortaokulu idaresi ve tüm öğretmenler ve personeli bu vizyona sahip şeklinde konuşan  Okul Müdürü Remzi Demir, “Esentepe, bir dönemde 157 nakil alıp veriyor. Esentepe’de okuyan çocuklara yapılan yardımlar boşa gitmez. Bu bölgede aileler  dar gelirli. Dolayısıyla  eğitime yatırım kısıtlı. Ve her halükarda STK’larında ilgisine gerçekten ihtiyaç var diyerek bu öğrencileri böylece bırakamayız. Bir öğrenci  kazansak; kazanan vatan olur. Bu çocuklara kaliteli yaşam tarzını göstermek adına Polatlı STK’ları okulumuza davet ediyoruz” dedi.

  ‘GÖÇ’   DEVAMSIZLIĞA YOL AÇIYOR
Esentepe’nin şu an ki mevcudu 370. Geçen yıl bu okulda  gelen giden öğrenci şeklinde157 nakil olmuş.  Okulun mevcudu ortalama olarak üçte biri okula gelmiş ve gitmiş. Urfa, Kastamonu, Çankırı, Doğu’dan, Haymana’dan, Batı’dan, Bursa’dan, Sakarya’dan  göç alan bu okulun öğrencisinin eğitim hayatı  devamlı surette kesintiye uğramak durumunda kalıyor. Burası ucuz kiralık evlerin bulunduğu ve  köyden  kente göçen üçüncü  kuşak ilçe sakinlerinin mesken tuttuğu  gecekondu bölgesi. Burada tarım işçisi, hamal, çiftçi, köylü,  düşük ücretli ve dar gelirli ya da günlük iş bularak ev geçindiren aileler yoğunlukta. Mahallenin maddi imkansızlığı tamamen okula yansımakta. 50- 100 lira kıraya ev bulunabiliyor. Belki de 300-400 milyonla ev  bir ay ev geçindiriyorlar Mahallede fakirliğin sınırı  yok! Öğrencilere farklı kültürden  rol model gerekiyor. Bu da ancak merkezle iletişimlerine bağlı analizinde bulunuldu.

 ÇOCUKLAR KARDEŞLERİNE BAKIYOR
 İlçe Milli Eğitim ve Kaymakamlık ve Belediyenin olanaklarından faydalandığını ifade eden  okul müdürü  bunun yanında STK’ların öğrencilere burs, dershanelerin kontenjan ayırabileceği  çağrısında bulundu. Demir, “Esentepe’nin şartları kendine özgü. Ekonomik olarak en alt grup aileler zor şartlara karşı dirençli. Fakat  aileler geleneksel döngüyle  gündelik  iş ve ev arasında sıkışmış durumdalar. Soğana giden aile evin tüm yükümlülüğünü 3. sınıfa giden öğrenciye yüklemek zorunda kalıyor. Maddi olanaksızlıktan öğrenciler sabah erkenden simit satmaya gidiyor. Derse neden geç kaldın, dediğimizde yanıtı maddiyata dayanıyor. Aralarında çok zeki öğrenciler var. Ancak  olanaksızlık   ve okula devamsızlık had safhada. Bu okulun şartları diğer okullara benzemiyor” diye  belirtti.

DİĞERLERİ DEVLET OKULU BİZ ‘KOLEJ’…
 Esentepe Ortaokulu Müdürü Remzi Demir, diğerleri  devlet okulu  biz   ‘kolej’ vurgusunu ise şöyle açıkladı: “Neden kolej diyorum çünkü  kolejler özel eğitim veriyor. Bu bölgede kendi başına özel bir eğitime ihtiyacı var. Öğretmen ve idarecinin maksimum fedakarlığı söz konusu. Öğretmen müfredatı yetiştirmeye çalışıyor. Okulun 400 toplam öğrencisi  olsa da sınıf mevcudu her an değişmekte. Öğrenci  bir  gelip bir   gidiyor  bu arada eğitim çok aksıyor öğretmenin   işi olcukça zor. Esentepe Ortaokulu MEB’nın plan programına uyarken artı çocukların neye ihtiyacı var? Temizlik eğitimine mi, kişisel bakıma mı, sosyal duruma mı, sportif –kültürel faaliyetler açısından mı?  Hepsinin kuralı var.  Öğretmenin bu okulda sınıfa girerken tutumu ayrı olmalı çünkü öğrencilerin kendine özel farklı yaşam algıları bulunmakta.”

    ‘GÖÇ’ KAVRAMININ  ÇETİN ŞARTLARINI  OKUL MÜDÜRÜ DEMİR   BAŞLIKLAR HALİNDE  SIRALADI

ÖĞRETMENİM KARDEŞİME BAKIYORUM, DİYOR
Esentepe Ortaokul Müdürü  Müdürü Remzi Demir, göç kavramının sosyolojik olgu olarak bu okula yansımalarını başlıklar halinde şöyle sıraladı. Okula geç kalan çocuğa nerdesin? Dediğimizde öğretmenim ben kardeşime bakıyorum, diyor. Kardeşine bakan çocuk 3. sınıf öğrencisi. Neden kardeşine sen bakıyorsun diyoruz? öğretmenim annem babam tarım işçisi, soğana gidiyorlar ben kardeşlerimin başında duruyorum, diyor.
 ÖĞRETMENİM SABAHTAN SİMİT SATIYORUM
 Bir diğer öğrenciye, yavrum her gün sabah geç kalıyorsun neden diye soruyoruz. Çocuğun verdiği yanıt: “Öğretmenim ben simit satmak zorundayım” oluyor. Dolayısıyla simit hangi saatte biterse çocuk o saatte geliyor. Bu okulda idareci ve öğretmen  Esentepe Ortaokulu’nda  normal programı  uygulayarak normal  bir başarı sağlayamazsınız. O yüzden mecburen farklı eğitim-öğretim programı uyguluyoruz.
BİREYSELLEŞMİŞ EĞİTİM –ÖĞRETİM PROGRAMI  UYGULUYORUZ
   Okulda öğretmenler öğleden sonra ve hafta sonları destek eğitimleri  ve etütler veriliyor.  8. sınıflara sınav öncesi etütler yapıyorlar. İhtiyacı olan öğrenciye destek eğitimleri veriliyor. Neden? Çünkü öğrencinin eksiği var. Bu bir yılda tamamlanacak bir eksik değil. Çocuk 8. sınıfa gelmiş akıcı okumaya sahip değil. Burada şartlar böyle. Ne öğretmen, ne öğrenci, ne veliyi eleştiremiyoruz.  Okulun sorunu Milli Eğitimden de kaynaklanmıyor. Çocuğun devamlı ailesiyle birlikte yer değiştirmesi sırasında kaynaklanan sosyolojik göç olgusu mevzubahis. Çocuk bir yerden bir yere  göç ettiğinde  ev bulup, aile ilgilenip, nüfusa adres vermesi,  velinin okula gelmesi  ve bizim  bizim tespit etme işlemlerimiz  uzun sürüyor.
 OKULA EKİMDE GELİYORLAR
 Öğrenci nakil tarihleri Ekimde,Kasımda  öğrenci gelir .5-10-20 kişi..Burada ne okulun, ne devletin sadece veli ve ailenin yaşam şartları söz konusu. Veli okula geliyor hocam, çocuğumuzu okula göndermek istiyoruz, diyor ama biz çadırda kalıyoruz durum bu diyorlar. Çocuklarımızı nasıl gönderelim diyorlar. Öğrencinin  devamsızlık sorunları çok fazla. Öğretimin burada başarılı olması çok  zor. Başarıyı nasıl sağlayacağız kolejler gibi birer birer bireysel eğitim vererek. Özel eğitimlerle başarıyı sağlamaya çalışacağız.

KÜTÜPHANEMİZE PARTİLERDEN DESTEK GELDİ
 Okul kütüphanemizi kurduk partilerden destek geldiğini belirten Esentepe okul Müdürü Remzi Demir:” Siyasi Partiler Parti  Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşları, dernekler okul kütüphanemize  duyarlı davranarak  kitap yardımı yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kütüphanemizde yeteri kadar kitap var velilerimize de duyurduk isterlerse onlar da faydalanabilirler. Anneler de çocuklarıyla birlikte kitap alıp birlikte okumalarını teşvik etmek istiyoruz”diye konuştu.
400 VELİDEN 10 VELİ KİTAP OKUYOR
 Demir okul bünyesinde 400 veliden on tanesi okuyor biz bunu başarı sayamayız. Velimizin çocuklarla birlikte çok sayıda kitap okuma günden güne artarsa başarmış sayılırız birebir eğitimle.  400 öğrenciden 200 sayıya böyle ulaşırsak bizim için başarıdır.

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ SINIFINI MAHALLEYE AÇTIK
 Çocuklarımız internet cafeye gitmesinler diye Bilgisayar Teknoloji Sınıfımızı tüm  mahalleye açtık. Bilgisayar öğretmenimiz Ozan Diren Çetinkaya saat 17:00’ye kadar okulda bilgisayar odasını öğrencinin hizmetine açıyor. Öğrenci ödevini bitirinceye kadar bilgisayar odası açık. Ortalama 400 öğrencinin evinden en fazla 5- 10 öğrencinin evinde bilgisayarı vardır.
  EN GÜZEL  KAYNAK OKUL VE MAHALLE KONAĞI
Bu mahallenin çocukları için en güzel kaynak Esentepe Ortaokulu ve ayrıca  en yakın olan Belediye Konağı iddi eden Demir, biz öğrencilerimizi Belediye Konağı’na yönlendiriyoruz. Dışarıda internet cafelere gideceğine Belediye Konağı’ndan hizmet alsınlar.  Konaktaki her türlü olanaktan ve internetten faydalanmaları için teşviklerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca okul bahçemizi yeşillendirmesi,  tel örgüsüyle çevirmemizde  ve  bahçe düzenlemesine Belediye yardım etti, dedi.

BU OKULDA SADECE 5 ÖĞRENCİ DERSHANEYE GİDİYOR

Bölgenin ana arteri Esentepe  yoksulluğa karşı savaşıyor

Demir, Esentepe’de iyi vatandaş iyi insan vizyonunu gerçekleştirmek istiyoruz. STK’lar ve yardımseverler bu bölgede ev gezileri gerçekleştirse perişanlığın had safhada olduğu kendi gözleriyle görürler. Sadece kuru bir halının üstünde ders çalışan öğrencilerimiz var vurgusunda bulundu.
YAVUZ SELİM İLKÖĞRETİM KARDEŞ OKULUMUZ

Esentepe Ortaokulu’nda okullar arası işbirliği okulun performansını etkileyecek kadar önemli. O bölgeye en yakın diğer okul Yavuz Selim İlkokulu ile kardeş okulu şeklinde çalışan Esentepe 4+4+4 sisteminden önce öğrenciyi  birinci sınıftan alıp beşinci sınıfa kadar tanıma imkanına sahip olarak eğitimi sürdürüyordu. şimdi ise  öğrenciler 1-2-3-4. sınıfa kadar bölgenin ilk okulu olan Yavuz Selim’de okuyup daha sonra   bölgenin ortaokuluna kaydolma zorunluluğu doğmuş. Dolayısıyla  şu anda iki okul  birlikte çalışarak öğrencilere yardımcı olduğunu ifade eden  Esentepe Ortaokulu Müdürü Remzi Demir, öğrenciyi tanımak için Yavuz Selim’in Müdürü Hüseyin Çilman’ı arıyor soruyoruz, o da öğretmenlerden bilgi alıp bize veriyor. Bu şekilde dayanışma içindeyiz. Hüseyin Çilman’da beni arar, bu çocuğun kaydı sizdeymiş, öğrenci okula gelmiyor, der.  Kardeşin biri bizde bir onlarda olduğunda sorunları ortak olur.  İki müdür ve rehber öğretmenler biniyoruz arabamıza gideriz çocuğun evine ailesiyle durum nedir diye iletişime geçiyor ve  aileyle görüşüp  okula davet ediyoruz, şeklinde konuştu.

BİR KONFERANS SALONU YOK
  Çocuğun okul sonrasındaki olumsuz şartlardan oldukça uzak olabilmesi için etkinliklere motive ediyoruz Etüt, folklor, kütüphane gibi vurgusunda bulunan Demir, diğer okullarda öğrencinin kültürel çalışması ‘hob’i  iken bu okulda öğrencinin moral ve motivasyonu için ‘İhtiyaç.’ Rehber öğretmenler eşliğinde özel olarak planlanan satranç saatlerimiz var. Halk oyunlarında Jüri özel ödülünü aldık ama bir konferans salonumuz  yok. Demir, Haftada bir iki kez okulda toplu yemek verecek sponsorlara ihtiyacımız var. Veli izin verirse çocuk eve gidiyor. Ama aile çalıştığı için evde yemek yok, çocuk eve gitmek istemiyor veya evi çok uzak oluyor. İşte burada sivil toplumun duyarlılığı bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Bu çocuklara okulda haftada bir kez bir simit veya ekmek arası buna benzer bir ikram yapılabilir.

ESENTEPE ORTAOKULU BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ OLMALI

 Demir öğrenci ben okuluma gitmek istiyorum diye direttiği gün  okul vizyonumuz  gerçekleşmiş olacak derken şunları söyledi: “ Çocuk, evinde  olmayan imkanların okulda olduğunu fark ettiğinde okul; evimden farklı, diyecek. Ancak o zaman sorunlar çözülür. Ben okulda her şeyi, maddi manevi huzuru buluyorum diye kanaatini ifade edecek.  Sosyal etkinlikler için gelecek. Televizyon, kütüphane, bilgisayar ihtiyacımı okul karşılıyor ödevimi orada yapıyorum okul çok sıcak bir yuva diyecek. Biz vizyonumuzu ihtiyaçlara göre belirledik.”

KENDİLERİNİ PARÇALANMIŞ AİLE GİBİ GÖRMÜYORLAR
 Kaymakamlıktan aldığımız sosyal yardımlaşma vakfı bizim en büyük yardımcısı olduğundan söz eden Demir,  PAÇER Projesi dahilinde 15 öğrencimiz var birebir ilgilendiğimiz. Esentepe’de anne-baba ayrılmış aileler kendilerini parçalanmış aile kavramı içinde görmüyorlar. Ebeveynleri farklı yerde de olsa aileler bunu yadırgamıyor. Anne yok, baba ayrı yerde, çocuklar dedelerinin yanında aslında bu konularda PAÇER kapsamında. Bunu yaşam şekli olarak kabul ediyorlar.Bu mahallede sosyolojik olarak ortaya çıkan durum şu: Aile maddi gücünü mal varlığıyla ölçerken; çocuğa harcama yapmayı tercih etmiyor. Çünkü o da sosyolojik bir çıkarım; kendisi de öyle görmüş. Öğrencilerin yeterli beslendiği söylenemez.

ODALAR, DERSHANELER BURS VEREBİLİR
   İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde deste  yüzde yüz ama odalardan ayrıca  eğitime destek gelmesini bekliyoruz diye belirten okul müdürü   dershanelere  de çağrıda bulundu. Dershaneler eğer gerçekten eğitime katkı sunmak istiyorlarsa  Esentepe’de  başarısını ispatlamış öğrenciye kontenjan ayırabilirler  isteğinde bulunan Demir, “Bizim de  derslerinde başarılı çocuklarımız var odalar burs verebilir. Çocuklar imkansızlıktan dershaneye gidemiyor. Sadece 1 kişi devletten burs alıyor” dedi.

YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTMEDEN ÇOCUĞU YÜKSELTEMEZSİNİZ
 Öğrenciye niye geç kaldın diyemiyorum. Rehber öğretmenlerle birlikte  ev  gezileri yapıyoruz ki nasıl bir öğrenciyle  kızıyoruz anlamak ve tanımak için. Bu bölgede, çocuk mu, müdür mü, öğretmen mi, devlet baba mı sorumlu bunu çok iyi tespit etmeliyiz. Okulun fiziki şartlarını çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Onlar için okul, saray rahatlığında olsun. Bizden, 2 kere 2 dört eder, değil, oturup kalkmasını, davranışları,  iyi ahlakı, kaliteyi, öğrensin. Bu bölgede hiç sinemaya gitmeyen çocuklar bulunması acı bir gerçek olarak yüze vuruyor. Pek çok eksikliğe rağmen okulda velilere   okuma yazma kursu düzenleniyor. Okulun 14 velisine  okuma yazma  belgesi verilecek.Okul sıraları, yazı tahtaları değişmiş, okul boyanmış, gelecek  yıl beyaz bayrağa başvurmaya hazırlanıyorlar. Okulun güvenliği, ses ve kamera sistemi konulmuş.
  PROJEKSİYON CİHAZI  ELDEN ELE GEZİYOR
 Bütün bu eksiklerden bilgisayar ve projeksiyon sistemi fiziki olarak sağlanmış ama  projeksiyon ve bilgisayar yok diye anlatıyor Demir ve ilave ediyor: “ Projeksiyon cihazı elden ele geziyor. Öğretmenler laptop getiriyor ve görsel eğitim vermeye çalışıyor.  Belediye yaptırdığı spor tesisinden gençleri isterse faydalanıyor. Okulumuzda Öğretmen ihtiyacımız yok hepsi büyük bir özveriyle öğrencisi için maddi manevi gücünü esirgemeden çok çalışıyorlar, bilgisiyle Esentepe Ortaokulu’nun 40 yılı aşkın eğitim hayatında mahalleye ve ilçeye katkısının önemli   fakat  hepimize çok iş  düşüyor, dedi.








Sınav’dan  Esentepe Ortaokulu’na  tam destek
  
Esentepe Ortaokulu’nda burslara ihtiyaç var

Sınav Dershanesi Müdürü Sait Müftüoğlu ve öğretmenler  Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Günaydın, İngilizce Öğretmeni Emine Eke, Sosyal Bilgisi Öğretmeni Canan Erdem Bayburt,  ödüllü ve indirimli sınavdan öğrencilerin faydalanması için Esentepe Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Sınav Dershanesi’nin ödüllü ve indirimli sınavı var. 2014 yılı için öğrencilerin indirimli fiyatlardan yararlanması için okul ziyaretlerinden ilkini Esentepe Ortaokulu’na gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Dershane yetkililerini Okul Müdürü Remzi Demir ve Müdür Yardımcısı Mir Yurtkan Yükselen karşıladı.

 Sınav Dershanesi’nde önümüzdeki  2014 yılı içersinde  sınavlara hazırlık çalışması şeklinde ödüllü ve indirimli sınav bilgisi verilmek üzere okul ziyaretleri gerçekleştirildi. Bunlardan  ilki Esentepe Ortaokulu’nda bilgi alışverişi şeklinde oldu.İndirimli sınavların  öğrenciler için  deneme maiyetinde olması ve ayrıca başarılı olan öğrencilere ödül verilecek olması sınavı daha da cazip hale getirdiğini ifade eden Sınav Dershanesi Müdürü Sait Müftüoğlu, “ Gelecek yıl öğrencilere ödüllü ve indirimli sınav hazırlığımız var.  Bu nedenle öğrencilerin sınavdan faydalanması  ve katılması için okulları dolaşıyoruz.Okullardan  gerçekten çok yoğun ilgi gördük. Esentepe Ortaokulu  bu bölgenin en önemli okullarından biri Müdürümüzün de dediği gibi ‘Başarılı öğrencilerin Esentepe Ortaokulu Öğrencilerine burs vermesini istiyoruz’ mesajını aldık” dedi.

MÜFTÜOĞLI: ESENTEPE ORTAOKULU’NA DESTEK ÇIKACAĞIZ
Gelecek yıla şimdiden hazırlanan Sınav Dershanesi  müdür ve öğretmenleriyle okul idaresi arasında; mağduriyet bölgesinde mahallenin aydınlık yüzü olan Esentepe Ortaokulu öğrencilerine dershane olanaklarından faydalanması için ellerinden geleni yapacakları konusunda sözler alındı verildi. Sınav Dershanesi Müdürü Sait Müftüoğlu, “ Esentepe Ortaokulu  bu bölgenin en önemli okullarından biri Müdürümüzün de dediği gibi ‘Başarılı öğrencilerin Esentepe Ortaokulu Öğrencilerine burs vermesini istiyoruz’ mesajını aldık” dedi. Okul Müdürü Remzi Demir ise Esentepe Ortaokokulu’nun kendine has çok önemli sosyo- ekonomik sorunları var. Bu bölgede okuyan öğrencilerin  sivil toplum, siyasal partiler ve dershanelerin  tedarik edeceği araç gereç, test kitabı  gibi  bilgi kaynaklı donelere gerçekten çok ihtiyacı olduğunu belirterek: “ Sivil Toplum kuruluşları, siyasi partileri ve dershaneleri  Esentepe Ortaokulu’nu bir kez ziyaret etmelerini  istiyoruz” şeklinde  konuştu.

 


ESENTEPE’NİN  HEDEFİ MAĞDUR ÖĞRENCİLER


Remzi Demir: Bugün  yardımın ‘anlam’ kazanacağı  okulumuzun kermesine bekliyoruz. Siyasi Partileri, STK’ları, Odalarımızı Esentepe’nin mağdur öğrencilerimiz için birleşmeye çağırıyoruz. Bir öğrenci kurtulsa vatan kazanır. Bu çocukları kendi haline bırakamayız. Kermeste malzeme çok az, aldığınız malzemeyi tekrar hediye etmeniz bile yardım sayılır, çağrısında bulundu.

Esentepe Ortaokulu Remzi Demir: Bugün (3 Ocak’ta)Kipa’da saat 10:00’dan sonra  Esentepe Ortaokulu’nun düzenlediği kermese tüm yardımseverleri davet ediyoruz, dedi.
Esentepe Ortaokul Müdürü Remzi Demir, “Gecekondu bölgesinde yükselen bir değer olarak bu okulu olanakları çok kısıtlı olduğundan söz etti. Bölgenin, Polatlı’nın en çok göç alan ve göç veren  daha çok  da asgari ücret ve daha altında  ekonomik şartlara sahip olan ailelerin bulunması öğrencinin aleyhine oluyor”dedi.
 KERMESTE MALZEME AZ YARDIMA MUHTAÇ ÖĞRENCİ ÇOK
 Esentepe Ortaokulu’nun kendine has şartlarından söz eden Okul Müdürü Remzi Demir: “Esentepe,  yoksul ailelerin  ve ev kirası ucuz olduğu için  bir göçmen mahallesi konumunda. dolayısıyla maddi kaynaklarını geçimlik olarak değerlendirmek zorunluluğu ön planda. Bir dönemde 157 nakil alan okulumuzda öğretmenlerimiz ve idari personel olarak öğrenciye öğretimden önce eğitim veriyoruz, “dedi.
BİR ÖĞRENCİ KURTULSA VATAN KAZANIR
Kipa’da  3 ocak’ta  tüm yardımseverleri   kermesimize bekliyoruz diyerek çağrıda bulunan Esentepe Ortaokulu Müdürü Remzi Demir: “Bu kermeste okul ailen birliği ve velileri ortaklaşa  hazırladıkları elişleri var. Yardımseverler almış olduklarını bağışlayabilirler bu da bağış olur.Öğretmen  arkadaşlarımla  ve öğrencilerle çalışıp hizmet etmekten  gurur duyarız.
 Dershaneler burs verebilir çocuklar özel farklı mekanlarda hayatı tı görürler. Başarılı öğrenciler yol alır. Çocuk kazanırsa vatan kazanır. Yardımın anlam kazanacağı yer burası” mesajını verdi.


Bir dönemde 157 nakil alıp veren okul!

40. yılında‘Kolej eğitimi’ vermek zorunda olan okul: Esentepe

 Esentepe Ortaokulu, 40. yılında ‘bir dönemde 157 öğrenci nakil’ alıp veren ve en çok göç alan gecekondu bölgesinde öncelikle ‘eğitim yuvası’ olmaya devam ediyor.


Esentepe  Ortaokulu 40. yılında  binlere ulaşan  ilkokul öğrencisini mezun etmiş. Türkiye’nin her yerinden göç alan Esentepe İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+ 4 Sistemi’nden sonra ‘ortaokula’ dünüşme sürecini  halen sürdürüyor.‘Kolej eğitimi’ gibi birebir eğitim verme iddiasıyla yola çıkan  Esentepe Ortaokulu’nda; 400’varan  kayıtlı öğrenci arasında evinde bilgisayarı olan ve dershaneye giden  sadece 5  öğrencisiyle başarıdan ziyade farklı yaşam aşgıları verilmek suretiyle ‘eğitim yuvası’ olmayı benimsemiş. Okul Müdürü Remzi Demir, “Esentepe Bir dönemde 157 nakil alıp veren okulumuzda öğretmenlerimiz ve idari personel olarak öğrenciye öğretimden önce eğitim veriyoruz. Okulun eğitim yuvası  olması konusu  çok daha önemli çünkü burada  yaşam algıları çok farklı. Esentepe’ye yapılan  yardımların anlamını bulacağı bir yer. Bir kişi bir kişi kazanırsak; kazanan vatan olur. Bu çocuklara kaliteli yaşam tarzını göstermek adına Polatlı STK’ları okulumuza davet ediyoruz” dedi.
ilk okula geldiğim zaman o Merdivenlerden çıkınca burnu çok keskin bir tuvalet kokusu çarpmıştı. Herkes bir şeyler yapmaya çalışmıştır biliyorum ama  bu bölgenin yaşam düzeyi altında altında bu yüzden önce  davranış eğitimi, öğretimin önüne geçiyor. Şartlar değişik.  Bizlerde  çok çalışıyoruz.
POLATLI’DA ESENTEPE’NİN ADI DUYULMUYOR
 Biz idareciler, öğretmenlerimizle karar verdik  Esentepe Ortaokulu velilerine sorsanız , yeni bir müdür geldi, derler.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder