2 Mart 2014 Pazar

Polatlı uzunyol otobüslerine kapalı tek
terminal!
SEVİNCİN VE HÜZNÜN KESİŞTİĞİ NOKTA: POLATLI TERMİNALİ” 
Polatlı terminal esnafı: adımız terminal!
Başkanların hiçbiri terminali değiştirmedi!
100.000 nüfuslu Polatlı’ya bu terminal yakışır mı?
SEVİNCİN VE HÜZNÜN KESİŞTİĞİ NOKTA: POLATLI TERMİNALİ”
Polatlı Terminali esnafı’ndan yasin erten, yıllardır yaşadıkları şikayetleri dile getirdi.Yasin Erten, Polatlı Terminali’nde 35 yıldır esnaflık yapması dolayısıyla gazetemize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
1976’da terminalin ilk hizmet vermeye başladığı günden beri buradayım. hayatım burada geçti ve terminalde değişen hiçbir şey yok. Terminalin açıldığı ilk hizmet yıllarında işlerim daha güzeldi dedi.
Türkiye’de bir tek Polatlı’da uzun yol otobüsleri otogara girmiyor.
Yasin Erten, terminalin sorunlarına değinirken, Türkiye’nin her yerini gezdim. Büyük şehrinden kasabasına 24 saat terminalleri açık bir bizim terminal akşam 8:30 oldu mu bir bekçiden başka kimse kalmıyor ve kör nokta oluyor.
Polatlı Terminali, Marmara, Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği; Karadeniz’e, Doğu ve Güneydoğu’ya giden yol güzergahı üzerinde. Aklınıza gelen her şehrin gidiş ve dönüş yolu bir adım ötemizden geçiyor ama, hareketli olmayan tek yer; Polatlı Terminalimiz.
YOLCULAR OTO STOPÇU KONUMUNA DÜŞÜRÜLÜYOR
Adı terminal geçen, Polatlı Terminali’nde hayat erkenden durduğu gibi 100.000 nüfusu geçen insanıyla, trafikte adı pilot bölge olan Polatlı’dan uzun yol yolcusunu almak ya da gideceği yere ulaştırmak için arabaya bindirirken veya indirdikten sonra; otostopçu konumuna düşürülüyor, dedi.
HER GELEN BAŞKANA ÇIKTIK
Yasin Erten, esnaflık yaptığım Polatlı Terminalinden şikayetlerini dile getirirken yanlış anlaşılmasın, sözüm sadece şimdiki başkanımıza değil, dedi.
Terminale doğru dürüst aile girerken tereddüt ediyor. Biz 40 yıldır ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. Her gelen başkana başvurduk. Kaç kez belediyeye çıktık. “Tamam diyorlar ama biz çıkınca, ardımızı aramıyorlar. 20 senedir terminal yeri değişecek deniliyor ki yeri gayet güzel. Önüne yeşil alan yapılacağına, otobüslerin gireceği bir alan düzenlemesi yapılırsa güzel olur. Bu yol çok işlek eğer yola uzak olursak uzun yol arabaları için zor olabilir. 15 senedir bir terminal projesinden söz ediliyor fakat aslı çıkmadı! dedi.
YASİN ERTEN, TERMİNAL KÜLTÜRÜMÜZ GELİŞMEDİ
Terminal, şehirlerarası taşımacılığın dışında iyi bir terminal olursa, uzun yol otobüsleri girer . Uzun yol otobüslerinin girmesi demek; terminal ekonomisini can landırır. Terminalin durgun yapısına hareket getirir. Firmaların yazıhaneleri burada olur. Yolcuya kaliteli hizmet sunulur. Yazıhaneler terminalini çinde olsa, bir çay molası, bir yemek, tuvalet, taksi ihtiyacı, derken terminal işletmesi işlevsellik kazanır. Bu da doğrudan Polatlı ekonomisinin girdi hanesine işlenir büyük bir kazançtır nedense 1976’dan beri bu kaynak göz ardı edilmektedir.
TERMİNALİNDURUMU BUNDAN İBARET
Müşteri hiç yok!
Bir diğer esnafımız Bayram Yavaş, çay salonu işletmecisi. O da 1976’dan beri terminalin ilk açıldığı günden itibaren burada olduğunu söyledi. İlk açıldığında manifatura dükkanları bile olan terminalin eski görkeminden eser olmadığını anlatarak ‘Bizim işler durdu!’diye dert yandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder