25 Ağustos 2013 Pazar

Önce seçenekleri oku sonra  Midas, Haymana Termal’de yaşa! 
Midas Haymana Termal,  yaşlı hissedenleri  gençleştiriyor!
Polatlılı Midas bu kez de Haymana Termal otele adını vererek müşterilerine sağlıklı ve konforlu  hizmeti sunuyor.
Günümüzde dünyanın ekonomik başka alanlarda globalleşmesinde kentlerin büyümesi, insanların iş dünyasında yoğun bir şekilde çalışması bir takım rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Farklı alternatifler ve tedavi seçenekleriyle kendilerine şifa bulmaya çalışan ve kentin kargaşa ve yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışan insanlar kaplıcalar, termal tesisler, spalar, Türk hamamları gibi alanlara koşturuyor. Ülkemizin bu anlamda  zenginliğini ispatlamış olan komşu ilçe Haymana, yıllardan beri hem Polatlı hem de diğer çevre il ve ilçelerin en  önemli açığını kapatıyor. Her geçen gün termal otel sayısını artıran ve Haymana kalitesiyle adından söz ettirecek yeni bir  otele daha kavuştu: Midas Haymana Termal otel.
HAYMANA DÜNYADA TANINIYOR
 Geçtiğimiz gün Polatlı Postasının  davetleri  üzerine ziyaret  ettiği Haymana Termal Midas oteli, Haymana’dan Polatlı ve diğer il ve ilçelere sağlık ve konforun en iyisini sunmaya başladı. Açılalı yaklaşık bir yıl olan otel de hizmet kalitesi Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan 4 yıldız kalitesiyle taçlanmış. Haymana’nın en güzel manzaralı oteli olması ile  farkındalık yaratmış. Dolayısıyla Haymana  Midas Termal Otelde  diğer otellerde olmayan  çok özel  hizmetler sunulmakta olduğunu keşfettik. Bunların en önemlisi de açık yüzme havuzu oldu. Otelde ekibimizi karşılayan  Haymana Midas  Termal  oteli Müdürü Artunç Atilla ile otel hakkında  bilgi aldık.Röportaj sonrasında  Termal oteli gezdiren Atilla verilen en yeni hizmetleri, yetişmiş elemanlarıyla birlikte gazetemize açıkladı.
TECRÜBEMİZ VE  GÜLERYÜZLÜ DENEYİMLİ ÇALIŞANLARIMIZLA  HİZMETİNİZDEYİZ
Otel Müdürü Artunç Atilla ,Haymana ilçesinde yer alan Midas Hotel Haymana Thermal, açık ve kapalı yüzme havuzları, kaplıca banyoları, fitness merkezi ve spa olanakları sunar. Otelin modern odaları doğa manzaralıdır.Midas Hotel'in yumuşak tonlarda zevkli bir şekilde dekore edilmiş olan odaları LCD TV, merkezi ısıtma sistemi ve klima, ücretsiz hızlı internet ve minibar içerir. Odaların hepsi balkonludur.Otelin ana restoranı panoramik terasa sahip olup açık büfe olarak kahvaltı ve akşama yemeği servis eder. Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetlerin yanı sıra sağlıklı salata seçenekleri sunan alakart restoran da mevcuttur. Vitamin bardan gün boyunca sağlıklı atıştırmalıklar ve taze meyve suları alabilirsiniz.Midas Haymana'nın kaplıca suları birçok hastalığa şifa sağlar. Midas Spa&Wellness, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinde termal uygulamalar sunar. Burada VIP buhar banyoları, Türk hamamları ve masaj olanakları da mevcuttur. Kadınlar için özel havuz da vardır.Polatlı'nın merkezi otele 40 km uzaklıktadır. Ankara Esenboğa Havalimanı ise 100 km mesafededir bilgisini verdi.
ARTUNÇ:  BU OTELİN YENİ OLMA AVANTAJI VAR
Otel Müdürü Artunç Atilla ile tesisin terasında  sohbet ettik. Atilla, “1965 yılından beri bu sektörde faaliyet gösteriyorum. Fiili olarak çalışma sürem 42 yıl, 19 yıl çeşitli tesislerde memur ve şef olarak çalıştım. Şimdiye kadar deneyimlerimizle çalışıyoruz. Burada bu otelin  yeni olmasının bir avantajı var. Bizim otel işletmeci olarak kendi alanı  üzerine kurulmuş  bir otel olduğu için hiçbir şekilde maliyetten kaçılmayarak, müşteriler için en yüksek derece de memnun edici konforumuz, avantajlarımızı mevcut. Otel odalarımızdaki rahatlık ve konfor, bizi müşterileri seçmesinde  en önemli etken. Ankara merkezde deneyim kazanmış, profesyonel çalışanlarımızla en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz, dedi.
HAYMANA’DA 4 YILDIZLI OTELLER ARASINDA MİDAS TERMAL BİR NUMARA
Atilla,  Haymana’da 4 yıldızlı termal oteller arasında Midas Termal Otel en iyilerden biri bu oteldir diye rahatlıkla söyleyebilirim. Otelimizin isminden anlayacağınız üzere  Polatlı- Yassıhöyük antik şehrinin  kralının  adını alarak Midas tercih edilmiş. Otellerimiz bulunduğu bölgeye göre isimler alıyor.
AÇILDIĞIGÜNDEN BERİ MÜŞTERİLERİN ÖNERİ VE ŞİKAYETLERİNE AÇIĞIZ
Atilla, otel  25 Aralık 2012 yılında açıldı. Açıldığı günden bu güne sürecimizi şöyle değerlendirmek isterim. Açılalı kısa süre olmasına rağmen müşteri potansiyeli, memnuniyetleri bakımından başarı gösterdiğimize inanıyorum. Müşterilerimiz  buradan ayrıldıktan sonra bizlee tekrar geri dönüşleri ile otelimizden memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Toplamda 60 odası olan işletme 130 ile 140 müşterimizi burada rahatlıkla ağırlama kapasitesine sahip. Otelimizde yaklaşık 40  personel çalışıyor. Haymana’da bu sektörde çalışan deneyimli eleman bulmak kolay değil. Çalışanların bir kısmı Haymana, bir kısmı Haymana dışından çevre il ve ilçelerden gelen personelimizdir. Yaptığımız  hizmet çok önemlidir. Otelimizde her şey tam olsa dahi hizmet iyi olmazsa müşterinin memnuniyeti ve potansiyeli düşer. Biz buna dikkat ediyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ki bu otelde misafirlerimizin şifa bulması ve rahatlaması adına memnun ayrılmasını sağlamak bizim en asli görevimizdir.
POLATLI’DAN YETİŞMİŞ ELEMAN BAŞVURULARINA AÇIĞIZ
Atilla, bizim en büyük sıkıntımız turizm alanında yetişmiş eleman bulamamak.Yetişmiş eleman açığımızı kendimiz eğitim vermek kaydıyla alaylı tarzda elemanlar yetiştirerek kapatıyoruz. Ancak kadromuz dolu bile olsa Polatlı’dan olsun, diğer il ve ilçelerden olsun yetişmiş  personeller almak isteriz. Turizm ve Otelcilik meslek yüksek okulunu bitirmiş elemanlar her zaman ihtiyacımızdır. Polatlı’nın bize en yakın komşu ilçe olması nedeniyle de komşumuzun bu gibi taleplerine açığız. Başvurular başladığında bu başvurular arasında Polatlı, Ankara ve diğer Ankara’ya bağlı komşu ilçelerimize öncelik tanırız.  
ÇEVREMİZDEKİ OTELLERDEN FARKIMIZLA DOĞDUK
Atilla,  Haymana’da en büyük ayrıcalıklarımızdan biri Haymana tesisler içerisinde hiçbir tesiste açık yüzme havuzu yok. Müşterilerimizin bir kısmı dinlenmek amaçlı bir kaç gün kalayım da gideyim diyor. Bir kısmı da tedavi amaçlı geliyor. Tedavi amaçlı gelenler de burada birkaç gün kalıyor. 5-10 gün arasında kalan müşterilerimiz var. Türk hamamımızın, Spa merkezimizin olması termal tesislerimiz için en büyük avantaj ve olmazsa olmaz  olanaklarımızdandır. Mekanımızın geniş, ferah olması bir takım müşterilerimiz tarafından tercih edilmemizin en büyük sebeplerinden biridir.
TERMAL SULARIMIZ GÜVENLİ SICAKLIK SEVİYESİNDEDİR
Atilla,  Termal havuzumuzdaki suyun sıcaklığı her gün ölçülüyor. Günde birkaç kez de ölçüm yaptığımız oluyor. Termal suyun sıcaklığı 43 dereceye geliyor. Bazı uzmanlarla yaptığım görüşmelerde Termal havuz sıcaklığının insan vücuduna yakın olması gerektiği söyleniyor. Bu da 37-38-39 derece olmalı. Daha fazla sıcaklığın insanı rahatsız edeceğini, fayda yerine bir takım yanıklar olabileceğinde uzmanlar hem fikir. Müşterilerimiz herhangi bir  tereddüt yaşamadan havuzlarımıza girmeleri mümkündür. Tabii bu termal suyu kullanma zamanı ve şekli var. Biz bunları hem yazılı hem de sözlü olarak müşterilerimize bilgimiz dahilinde iletiyoruz. Termal havuzu kullanma zamanı çok önemli. Havuz için de yapılacak hareketler çok önemli. En fazla 10-15 dakika havuzda  durulması gerektiğini müşterilerimize anlatıyoruz.
HAYMANA İLE POLATLI ARASINDA TOPLU ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ
Atilla,  Haymana’dan Polatlı’ya akşam 17.00’den itibaren servis seferleri bulunmuyor. Bu da buraya gelmek isteyen veya gelip burada konaklayan misafirlerimizi zor duruma sokuyor. Polatlı’dan misafirlerimizi yakınlık ve kalite münasebetiyle buraya çağırıyoruz; ama ulaşım sorunu engel oluşturuyor. Bir 1,5 saatte bir servisin kalkması ve akşam 22.00’ye kadar olması hem Polatlılı misafirlerimiz için kaliteli, rahat bir tatil imkanı hem de Haymana’nın kazanımı anlamına gelir. İlçe  için de hayırlı olacak bir ulaşım imkanını Haymana Belediyemizden bekliyoruz. Bu yolda Polatlı Belediyesinin de katkılarını bekliyoruz. Servis saatlerinin bu şekilde olması böyle önü açık turizm şehri olacak Haymana’da akşam 17.00’de hayat bitiyor anlamına geliyor. Polatlı’dan gelecek bir arkadaş, her gün gelip gidebilir, çünkü yarım saatlik bir yol; ama dönüşü nasıl olacak. Bir yolcunun en fazla 16.30’da işlerini bitirip Polatlı’ya gitmesi lazım. Bu da mümkün değil hem bizim için hem de müşterilerimiz için. Çünkü müşterilerimiz esas tedavi ve hizmetlerimize ancak o zamanlar tam olarak alışabiliyor. Günübirlik gelen bir müşterimizin tam anlamıyla hizmeti alması akşam 21.00’e kadar sürer. Burada çalışanlarımız için TOKİ evlerinden kiraladığımız birkaç dairemiz var. Haymana dışından gelen çalışanlarımız orada konaklıyor.
TEDAVİYE GELEN MÜŞTERİLERİMİZİ DOKTOR KONTROLÜNDE AĞIRLIYORUZ
Atilla, Tedavi amacıyla gelen misafirlerimizden kesinlikle kendi doktorlarından her hangi bir sakıncası olmadığına dair bilgi ve rapor almalarını istiyoruz. Müşteriye  imkanlarımızla hizmetimizi sunmadan önce doktorlarının önerdiği şekilde bir tedavi hizmeti sunuyoruz. Termal suyun faydası var; ama her hastaya her suyun iyi gelmesi mümkün değil. Kaplıca suyunu 10-15 dakika kullandıktan sonra ister hasta ister normal bir kişi kesinlikle en az 30 dakika sırtüstü uzanıp dinlenmesi gerekiyor. Çünkü termal su vücudu yoruyor. Suyun bilinçsizce kullanımı hastalara fayda sağlamasını beklemiyoruz. Bir kişinin tam anlamıyla termal suyun faydasını görmesi kesinlikle 15 seans sonrasında oluyor.
EN AZ 5 GECE KONAKLAYAN MÜŞTERİLERİMİZE SÜRPRİZ HİZMETLERİMİZ VAR
Atilla,  bu otele sürekli gelen ve gelmesi gereken müşterilerimize yönelik bazı ayrıcalıklı indirimlerimiz ve imkanlarımız oluyor. Şöyle ki en az beş gece kalan ve kalmaya gelen müşterilerimize bir kese köpük dediğimiz uygulamayı ücretsiz yapıyoruz. İsteğe bağlı bir masaj ücretsiz veriyoruz. Bunun yanında ödemelerinde kolaylık sağlıyoruz. Müşterilerimiz isterlerse kendileri isterlerse yetişmiş elemanlarımızın yardımıyla hizmetlerini alabilirler. Elemanlarımız bu konuda bilgili onlar yardımcı oluyorlar.
MÜŞTERİLERİMİZ, ZENGİN TÜRK MUTFAĞINI MENGENLİ AŞÇILARIMIZ SAYESİNDE TADIYOR
Atilla,  sağlık turizminin en önemli ayağı olan termal tesisimizde  açık büfe ve  sabah kahvaltısı ile akşam yemeği veriyoruz. Mutfağımız zengin yemek çeşitleriyle müşterilerimize sunuluyor. Aşçılarımız Türkiye’de meşhur Bolu Mengenli yemek ustalarıdır. Özellikle Mengen’den getirdiğimiz aşçılar  Haymana Midas Termal otel mutfağında maharetlerini gösteriyor, dedi.
 MÜŞTERİ: İNTERNETTEN ULAŞTIM  BÖYLE OTELLER TANITILMALI
 Haymana Midas Termal Otelden  ayrılan Makine Mühendisi Mehmet Sevil, Haymana’da daha önce başka otele gelmiştim. Ama internetten Midas Termal otelin methini duyunca tercihen buraya geldim. Çok memnun kaldım. Önce Afyon’a gidiyordum. Sonra rahatsızlığıma  Midas çok daha iyi geldi.  Böyle yerlerin tanıtıma ihtiyacı var. Bir kere hizmet çok kaliteli. Çalışanlar güler yüzlü. En önemli sıkıntı  Haymana’ya ulaşım çok zor.  Buna bir çözüm bulmak gerekiyor,  diyerek düşüncelerini bizimle paylaştı.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder