24 Ekim 2013 Perşembe

ENGELSİZ ENSTRÜMAN

Her tuşta mutluluk buluyorlar

Piyano'nun tuşuna dokunmak engel tanımıyor. Melodiler Engelsiz Hayat Merkezi'nde, narin parmakların dokunuşu ile hayata tutunma aracı oluyor. Müzik Öğretmeni Serdar Atalay ve Merkez Koordinatörü Harun Çimen, merkezden yararlanan engellileri bu ve benzer yöntemle daha çok sosyal hayatta yer edinmeleri konusunda eğitiyorlar. Engelli öğrenciler ise her tuşa dokunuşlarında farkındalık yaşıyorlar.

Polatlı Belediyesi'nin yaklaşık bir yıl önce hizmete açtığı Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde, nice engellilerin kurdukları yaşam görülmeye değer. Kurslar, eğlenceler, eğitimler ve diğer sosyal öğretiler merkezin müdavimlerine yeni bir dünyanın kapısını açıyor.

Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde öğrenciler, şimdi de müzik öğretmeni Serdar Atalay'ın eğitimiyle piyano öğreniyorlar.

Zarif parmaklarıyla dokundukları her piyano tuşu onları farklı dünyalara ve farklı güzelliklere götürüyor. Aslında bu durum engelsiz hayat merkezinin gerçekten de “ENGELSİZ” olduğunu gösteriyor.

Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi Koordinatörü Harun Çimen geziler, açık hava sinema günleri, kurslar düzenlemek suretiyle engellilerin yaşam alanlarına anlam kattıklarını söyledi. İlk kez olarak da piyano kursu ile farklı ve ilgi çekici bir alanda eğitim verdiklerini kaydetti. Çimen, bir tuşun çıkardığı sesin engelliler açısından mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor.

160 ENGELLİNİN YAŞAM ALANI OLDU

Koordinatör Harun Çimen, Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nden yararlananların sayısını 160 olarak açıkladı. 60 engellinin sürekli olarak merkezden yararlandığını söyleyen Çimen, Piyano, Gitar, Satranç, Tavla, Spor kurslarının yanı sıra Kur'an derslerinin de verildiğini kaydetti. Çimen ayrıca yakında işaret dili kursunun da açılacağını vurguladı.

ENSTRÜMANI DUYUNCA MUTLU OLUYORLAR

Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde müzik öğretmeni olarak görev yapan Serdar Atalay ise Polatlı'da bir ilk olarak engelli öğrencilere piyano kursu verdiklerini söyledi. Atalay, “Bu kurslarda öğrenciye önce müzik akımları hakkında bilgi veriliyor. Türk müziğinde hangi enstrümanlar kullanılır önce bilgi verilip daha sonra o enstrümanı çalmaya durumu müsait olanları teşvik ediyoruz. Halen sekiz çocuğumuz piyano kursuna devam ediyor. Engelliler karşılığını alabileceği enstrümanla çok mutlu oluyorlar. Her tür müziğe eşlik edebiliyorlar” dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder