10 Ekim 2013 Perşembe

Seçimler sadece erkeklerin olmamalı
Mutlu ÖZ
Polatlılı kadınların Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilme şansı yine yaklaşıyor.
Kadınlarımızın seçim meydanlarını sadece erkek adaylara bırakmamasını tavsiye ediyorum. Bunun için çalışmalarını ve mücadele etmelerini istiyorum. Kadınlarımıza mesajım şu..
Sizleri ev ev dolaştırıp, sonra başkan yardımcılıklarını, meclis üyeliklerini erkeklere veren partililere göz yummayın.! Çünkü kadınlar olarak Polatlı'daki kadınlarımızın sorunlarını en iyi sizler, bizler anlarız.
İlçemizdeki partilerin meclis üyeliklerini talip olun, kadın meclis üyesi adaylarıerkek rakiplerinizi ve parti başkanlarınızı zorlayın!
Kadınları meclis üyeliği veya bir başka siyasal görevde geri sıralarda bırakan yöneticileri zorlamalısınız. İlçe başkanlarınızı, belediye başkan adaylarınızı zorlamanız gerekiyor. Siyaset kolay değil ve sizler de kadın olarak bu zorlu yolda gerekli donanıma sahip olmalısınız.
Belediye Meclisi'nde kadınlar ve erkekler eşit olmalı.
Polatlı Belediye Meclisinde erkek egemen gurup olmamalı. Kadın üye sayısı daha fazla olmalı.
Herkesin bireysel seçimine, yaşama hakkına saygılıyız.
Şu anda partilerde görev yapan kadınlara, görevli olmayan ve fakat siyasette bulunmak isteyen kadınlara önerim, hangi parti olursa olsun ortak paydada buluşmalı ve mücadele etmeliler.
Kadınlarımız her seçimde seçmen olmaktan çıkmalı, mecliste temsil edilmeli ve vitrin olarak değil, siyasette hizmet etmek için görev almalılar.
Bu seçimler çok önemli.
Çünkü belediye meclisinde görev alacak olanların belirli bir kısmı Ankara'da görev yapacaklar. Bunların arasında niçin kadınlarımız olmasın...
Haydi Polatlılı kadınlar, siyasette görev almaya ve mücadele etmeye.
Şehrimizi kadın ve erkek ortak yönetmeli.
Parti yöneticilerine de bir mesajım var.
Eğer partinizde bir kadın, meclis üyesi olmak istiyorsa lütfen fırsat tanıyın. Ve en önemlisi erkek eşler. Kadınlarınızın siyasette yer almasını teşvik edin ve destekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder