29 Ekim 2013 Salı

Çelenk töreninde andımızı okudular

CHP ve ADD’den protesto

CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği, dün Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasından sonra Andımızı okudu. CHP İlçe Başkanı Türker, ilkokullarda okutulan andın kaldırılmasını protesto etmek amacıyla bunu yaptıklarını söyledi.

CHP Polatlı İlçe Teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninden sonra topluca ‘andımız’ı okuyarak uygulamanın kaldırılmasını protesto ettiler.
Dün saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Belediye Başkanı Yakup Çelik çelenk sunma programını bitirdikten sonra, törene katılan CHP ve ADD üyeleri hep birlikte and okudular. Ardından da “Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartı açtılar.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Yapmış olduğumuz andımız okuma programı, Atatürkçü Düşünce Derneği ile istişare sonucu yapmış olduğumuz bir olaydır. Cumhuriyetin 90. Yılında cumhuriyete sahip çıkmak adına yapılmış bir programdır. Cumhuriyet Bayramı tabii dünyanın en büyük bayramlarından biridir. Cumhuriyeti yaşayamayan ülkelere de cumhuriyet nasip etsin Allah'ım diyorum. Cumhuriyet bağımsızlığın, özgürlüğün ve demokrasinin simgesidir. Tüm ülkelerde yaşamasını canı gönülden isterim. Bugün Tandoğan meydanında Polatlı’yı temsil edeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder