9 Ekim 2013 Çarşamba

Polatlı'nın deneyimli ustaları içen müthiş proje

Polatlı'nın emektar ustaları haydi işbaşına!

Ankara Kalkınma Ajansı ve OSTİM Vakfı işbirliğiyle Polatlılı 65 yaş üstü ustalar için, Bir Bilge Bin Bilge Projesi ile deneyimlerini genç kuşaklarla paylaşmaya çağırıyor.

ESNAF RÖPORTAJLARI PROJEYE KAYNAK OLDU

Ankara Kalkınma Ajansı Polatlı’nın gelişimine katkı sunan 65 yaşı geçmiş olan ustaları yeniden istihdama katkı sunmaya davet ediyor. Polatlı Postası'nın öteden beri gerçekleştirdiği esnaf röportajları ise bu projeye kaynak teşkil etti. Buna göre Ankara Kalkınma Ajansı ile OSTİM Vakfı “Bir Bilge Bin Belge” adı altında proje geliştirdi. Projede 65 yaşın üzerindeki deneyimli ustaların tecrübelerini genç kuşaklara aktarması öngörülüyor ve ayrıca bu ustaların da istihdam edilmelerine olanak sağlanıyor.
BİR BİLGE BİN BİLGE PROJESİ

Ankara Kalkınma Ajansı Polatlı’nın gelişimine katkı sunan 65 yaş üzeri ustaları yeniden istihdama katkı sunmaya davet ediyor. Polatlı Postası Gazetesi’nin öteden beri gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirdiği ‘Esnaf Röportajları’ OSTİM Vakfı'nın dikkatini çekti. Proje ilçe bazından çıkarılarak Ankara Kalkınma Ajansı ve OSTİM Vakfı'nın birlikte düzenlediği “ Bir Bilge Bin Bilge” de projesi kapsamında tüm Türkiye çapına yayılmaya devam ediyor. 65 yaş üstü ve her meslekten ustaların beyin gücünden daha fazla yararlanılmasını gaye edinen proje, ‘Kıdemli Uzman Hizmetleri Sistemi’ adı altında mesleğinin tüm inceliklerini tatbik etmiş kişilerin deneyimleri sayesinde elde ettikleri bilgiyi yeni nesillere aktararak toplumsal faydayı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

OSTİM VAKFI AHİLİK KONUSUNU DA DÜŞÜNÜYOR

OSTİM Vakfı Genel Sekreteri Gülnaz Karaosmanoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu projede amaçlarının ahilik esnaf geleneğinin de geliştirilerek yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Karaosmanoğlu açıklamasında, “Bir Bilge Bin Bilge’ projesinde yıllarını mesleğine adamış ustalar ve bilgi birikimine ulaşan herkesin istihdama kazandırılmasını hedefliyoruz” dedi.

POLATLI'NIN USTALARINDAN BİLGECE MESLEKİ SÖZLER

Muzaffer Temizkan (Kübik restoran): “Helal kazanç incelir kopmaz.” Şükrü Ökmen (Lokantacı): “Ustasından, çek bir kanarya balıklı olsun”. Abdullah Kurt (Fırıncı): “İnsanı ekmek gezdirir.” Necati Sevindik (Taksici): “Ömür biter yol bitmez.” Hüseyin Akman (Kalaycı): “Ateşten gömlek giymeyince kalaycı olunmaz.” Mehmet Ali İşsever (Marangoz): “Hayatımı yazsam senin yaprak almaz.”




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder