5 Şubat 2014 Çarşamba

HDP ve BDP'nin eş başkan kadınları ortada,
Peki diğer partilerin meclis üyesi kadınları nerede?
Dünyada kadının icat etmediği keşif yok.
Kullandığımız pekçok el aleti Kadınlar tarafından keşfedilmiş.
Kadın bir işe el atmaya görsün hak etmeden çıkmaz! 
Neden buradan girdim söze? Çünkü toplumsal cinsiyet ayrımcılığına son vermek adına en kestirme yol kadına olanak tanınırsa başaramayacağı şey yoktur diyebilmek için.
İlk bilgisayar programı da dahil kadın aklının olmadığı yerde başarı olmadığı aşikar! - Bilgisayar tarihindeki, somut bir makineye uygulanabilecek olan ilk "bilgisayar programı" Ada Lovelace'a aittir.1979 yılında, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen meşhur programlama dillerinden birine de Lovelace'in onuruna, "ADA" ismi verilmiştir.
Canım ülkemde kadın siyasetçiler sadece vitrin olarak var olmakta.
Doğrusu Türkiye'de eşi benzeri olmayan HDP ve BDP'nin eş başkan sistemi kadınlar açısından en ideal uygulama.
EŞ BAŞKANINIZ KİM OLURDU?
BDP VE HDP'nin Kadın ve erkek eşit siyaset yapması tüm partilerimize emsal oluşturmalı. Kadının olmadığı yerde erkek, erkeğin olmadığı yerde kadının sözü geçmez. Eş başkanlık sistemi erkek hegomanyasına muhteşem bir başkaldırıdır.
İlçemizde siyası arenada at koşturan, boy gösteren partilerimize bir bakalım yine her zaman olduğu gibi erkekler çoğunlukta.
Polatlı'da siyaset yapan CHP, MHP;AKP; SP belediye başkan adaylarını şöyle bir varsayımla düşünmeye davet ediyorum. Bir eş başkanınız olmasını ister miydiniz?
Başkan yardımcılığında söz etmiyorum. Gerçek manada Başkanlık koltuğunda size eş ve eşit başkanlıktan söz ediyorum. Böyle bir sistem düşünür müydünüz? Egonuzu bir yana bırakıp bir kadın siyasetçiyle iktidarınızı paylaşır mıydınız? Ve eğer partinizin eş başkanlık sistemi olsaydı Polatlı'da kadın siyasetçilerden kimi yanınızda eş başkan olarak görmek isterdiniz?...90.SIRADAYIZ
Kadınların kabinede temsil edilme oranlarına bakıldığında Türkiye, yüzde 4 oranıyla 90. sırada bulunuyor. ABD ise listede yüzde 16.8 (Temsilciler Meclisi) ve yüzde 17 (Senato) ile 78. sırada yer alıyor. Listede Suudi Arabistan ve Katar ile kimi Pasifik ülkelerinin oluşturduğu 7 ülkenin meclislerinde ise hiç kadının olmadığı görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder