18 Eylül 2013 Çarşamba

KÖŞE YAZIM:
Bu yüzden savaşa hayır!

“Bağış: Suriye’de ölenlerle Gezi Parkı’nda ölenler bir mi?” sorusu hepimizin bildiği gibi benim gibi savaşa hayır diyenler için gündem yaratmıştı.Hatta şu an hala yankıları devam ediyor.Ben de kendimi hem gazeteci hem de sorumlu bir vatandaş olarak devletin bir bakanının bu cümleyi ulusal bir kanalda pervasızca sarf etmesi hem milliyetçilik anlayışı olarak hem de bir Müslüman olarak hiç etik olmadı. Bu anlamda kendini sorumlu hisseden herkes gibi fikrimi kamuoyuyla paylaşmak istedim.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği Nezdindeki Müzakere Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Habertürk’te Balçiçiçek İlter’in gerçekleştirdiği bir programda “Suriye’de ölenlerle Gezi Parkı’nda ölenler bir mi? Orada 100 kişi ölüyor, Gezi olaylarında beş kişi” diyerek kendi memleketinde ölenlerin sayısı az olduğu için tırnak içinde Suriye’deki ölümlerin önemli olduğunu anlatmaya çalışıyor!
Sadece Suriye’de, Mısır’da değil dünyada ezilen mazlum milletler için içimiz kan ağlıyor! Öyle politik ve siyasi nedenlerle de değil; insanlık adına!
Ama; Irak da kimyasal silah var diye savaşan, Suriye’de kimyasal silahın kimin kullandığı belirlenmeden Türkiye’yi savaşa hazırlayan her kim ise bu hükümet olur, dış güçler olur vs… Allah affetmeyecek! Halk da affetmeyecek!
Gezi olayları üç-beş ağaç yüzünden ve üç-beş çapulcu çıkardı diyenler bu kez de Gezi’de ölenler üç-beş kişi diyecek kadar Türk halkını seviyormuş(!)
GEZİ’DE ÖLENLER ÜÇ-BEŞ KİŞİ DİYENE…

1- İsrail bir askeri için Ortadoğu’ya savaş açıyor.
2- ABD bir askeri için dünyayı savaşa sürüklüyor.
3- Türkiye’nin Bakanı, Gezi’de beş kişi ölmüş, çok mu diyecek neredeyse?...
4- Önce Türkiye demedikten sonra Suriye’nin halkı için savaşa girmek için medyadan insanlık adına ‘ Savaş çığırtkanlarına’ lanetine uğratacak bir gün Ey Yüce Allah!
SAVAŞA HAYIR!
SAVAŞA HAYIR!
SAVAŞA HAYIR!
Çünkü savaş sayesinde Amerika ve İsrail silah satacak.
Müslümanlar ölüyor Haydi Türkiye diye savaşa diyenler hiç düşünmez mi? Bu savaşın gerçek nedeni ABD’deki beş-altı tröstün yıllar önce kurguladığı oyunların bir parçası olduğunu.
Sonra Allah’ın yeri göğü ve tüm insanları Âdem’in kaburgasından yarattığına inanan biz Müslümanlar, öteki insanlar bizden değilse kahrolsun! deme küstahlığını nasıl yaparız?
Son zamanlarda inancımızı, Allah için değil de siyaset için kullananlar var. Siyasete kürek çekenler farklı dinde olanlara tepkililer, Şöyle ki bizden olmayana ‘gavur’, Müslüman olup da haksız olana, insanın çiğ çiğ yese bile haklıdır tarzında fetva veriyorlar.
Bunu nasıl yaparız? İnsanlık anlayışımla anlayamıyorum. Madem tüm insanları Allah yarattı, siyahı, beyazı, Çinli’yi, Türkü, Kürdü, Sarıyı… Öyleyse dini farklı olanları, hatta amacı sadece Allah’ın ağacını, taşını, toprağını çok sevdiğini anlatmak için; yine Yüce Yaratıcıya dönerek Allah’ın doğasına, sevgisini bir inanma şekline çeviren insanlara neden kızıyoruz? Hem kim veriyor size bu hakkı?
Ayrıca bu durumda dünyada ki her insanı ‘Allah yarattı inancımızla çelişmiyor muyuz?
CEMAATTEN DEĞİLSENİZ VAY HALİNİZE!
Hatta son dönemde Türkiye’de ‘cemaatten’ değildir diyerek insanların dışlandığı sosyologlar tarafından açıklanmakta ki adını gazetecilik hakkım olarak veremeyeceğim.
Bir kadın, bir devlet dairesinde başımı örtmeme rağmen, cemaatten olmadığım için sürüm sürüm süründüm diye gerçeği şöyle ifade etti: “Cemaatten değilsen ölsen umurda olmazsın” dedi. Sözünü ettiği kişi Polatlı’da ve mesleğinde çok başarılı. Bunu söyleyen türbanlı kadın: “Kaldı ki, mesleğine gelince bu zatın başarısı tartışılmaz. Ama yöneticiliği sadece kendi cemaatindekilere iyi, cemaatten değilsen vay haline! Ayağımın altında olmayın! Sizi burada görmek istemiyorum” gibi sözlere maruz kalıyorduk. Sonra kendisi özel bir sektörde çalışmaya gitti: ‘Oh’ dedik ve rahat bir nefes aldık.
İşte böyle savaşla cemaatin ne alakası var demeyin ? Evet var. Çünkü Suriye’deki savaşta muhalifleri desteklememizin nedeni sadece dinsel; haklı haksız olmaları ve mazlumların kimyasal silahla ölüp ölmemesi değil. Bu bana çok acı geliyor! İnsanlığımıza yakıştıramıyorum.
Savaşa hayır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder