16 Eylül 2013 Pazartesi

Nazlıaka: Başbakan, bilemeyip ‘Sakarya’ iline kutlama telgrafı çekmiş

Nazlıaka: Ankara’ya yönetmeye talibim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara  Milletvekili Aylin Nazlıaka 13 Eylül Sakarya Zaferi’nin 92. Yıl dönümü  kutlaması  etkinlikleri çerçevesinde  Duatepe’de yapılan törenlere katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya CHP Polatlı İlçe Başkanı  Ömer Lütfü Türker’in eşlik  ederken gazetemize  ilçemiz ve Polatlı’nın Zafer kutlamaları, yanında Ankara belediye başkanlığına CHP’den aday olması hususunda  açıklama  aldık. Polatlı’yı  mücadele ve bağımsızlık tohumlarının atıldığı yer ve aynı zamanda Sakarya Savaşı’nın  ülkenin  makus talihini değiştirdiğini  ifade eden vekil Aylin Nazlıaka  duygu ve düşüncelerinin yanında  ne yazık ki, sayın Başbakan geçmişte bunu bilemeyip, Sakarya’ya telgraf çekip   kutlamış birisi, iddiasında  bulundu.
POLATLI ZAFERİN SİMGESİ
Sakarya Savaşı’nın kazanıldığı zaferin simgesi Polatlı’da olmaktan onur duyduğunu ifade eden Vekil Nazlıaka, Polatlı’da tarihi açıdan çok önemli. Burası mücadelelerin toprağı olarak hafızalara kazınmış. Ülkenin  bağımsızlık  tohumları  Polatlı’da atılmış. Bu yüzden Polatlı’nın  zafer ve bağımsızlık, kurtuluş gününde  ziyaret etmekten çok memnunum, sözlerine yer verdi.
BAŞBAKAN  POLATLI’YA DEĞİL SAKARYA’YA KUTLMA TELGRAFI ÇEKMİŞ
Nazlıaka, Polatlı Şanlı bir tarihe sahip. Ne yazık ki  sayın Başbakan geçmişte bunu bilemeyip, Sakarya’ya telgraf çekip   kutlamış birisi. Sakarya Savaşı’nın Sakarya’da gerçekleştiğini olan bir Başbakanımız var. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)olarak Polatlı’nın  kurtuluş mücadelemizde çok önem kaydettiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bugün burada olmaktan çok onur duyuyorum. Polatlı’da ve Ankara belediye başkanlığı için çok önemli projelerimiz var. Partimiz Ankara’yı aldığında Polatlı için  güzel projeler hayata geçecek” dedi.
KADINLARIN, GENÇLERİN, EMEKÇİLERİN ANKARA’YI SEVENLERİN OYUNA TALİBİM
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili  Aylin Nazlıaka, CHP Ankara Büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu ve artık bu şehre kadın eli değmesi gerektiğini savunarak şu sözlere yer verdi: “ Ankara benim doğduğum büyüdüğüm, yaşadığım, eğitim aldığım hayatımı kurduğum şehir. Aynı zamanda Ankara tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Ankara’nın hak edildiği gibi yönetilmesini istiyorum. Ankaralılarla kavga eden değil, Ankaralılarla birlikte şehrime yeten bir belediye başkanı olmak istiyorum. Sivil toplumla birlikte,meslek odalarıyla, üniversiteleriyle, halkıyla hep birlikte şehri yönetmeye talibim.”
  ANKARALILARLA KAVGA EDEN  BAŞKANI VAR
Vekil Nazlıaka, Ankara’ya bir kadın eli değdiği takdirde  sevgi dilinin kullanıldığı bir şehir ortamı olacaktır. Şu anda Ankara’nın Ankaralılarla kavga eder bir belediye başkanı var. Ben Ankara’yı bir an önce hak ettiği gibi sorunlarına çözmeye odaklanan ve Ankara’nın kent alanlarını rant alanı olarak görmeyen zihniyetle yöneten bir belediye başkanı olması gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar meclisten yapmış olduğum  yasama faaliyetlerini  icraatla birleştirerek Ankaralıların hizmetine sunmak istiyorum, dedi.
 ANKARA’NIN KENT ALANLARINI RANT OLANI GÖRMEYEN  BAŞKAN OLACAĞIM!
Ankara’nın barışcıl bir  başkanla yola devam etmesine dikkat çeken Nazlıaka, kadınların, gençlerin, emekçilerin, Ankara’yı sevenlerin ve  Ankara’nın kalkınmasını isteyen herkesin oyuna  talibim” diyerek  bundan böyle şehirlere kadın eli değmesinin önemine vurgu yaptı.  
AYLİN NAZLI AK KİMDİR?


Aylin Nazlıaka, 3 Aralık 1968'de Ankara'da doğdu.  Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.Çalışma hayatına Koç Holding'de başladı. 24 yaşındayken Türkiye'nin ilk "İnsan Kaynakları Danışmanlığı" şirketlerinden birisini kurdu. İnsan kaynakları, eğitim ve yönetim danışmanlığı şirketlerinin yanı sıra, Peryön, Özel İstihdam Büroları Derneği ve Endeavor gibi sivil toplum örgütlerinde kurucu üye, yönetim kurulu üyesi, danışma kurulu üyesi gibi etkin roller üstlendi. Canlı olarak yayınlanan "İş ve Kariyer Dünyası" adlı haftalık programı hazırlayıp sundu. Bilkent Üniversitesinde insan kaynakları dersi verdi. Birçok ulusal ve uluslararası kongreye konuşmacı olarak katıldı. 2001'de "Yılın İş Kadını", 2002'de "ODTÜ Takdir Ödülü", 2008'de "Yılın Genç İş Kadını", 2012'de "Yılın Milletvekili", "Yaşama Dokunan İnsan" ve "Kadın Platformu", 2013'de "Yılın Politikacısı" ödüllerini almıştır. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevini üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder